lauantai 14. joulukuuta 2013

"Niin tärkeät on nää perhesuhteet"

Mogran muksut. Niistä ajattelin kertoa tänään. Noista pienistä ja hylätyistä. Pois heitetyistä, joista jokainen on saanut uuden alun elämälle Mogra Rescue Centren avulla. Tarinat kasvojen takana on toisinaan erittäin riipiviä ja melkoisia tunneryöppyjä tämä extrovertti on täällä kokenutkin. Ja mitäänhän ei voi sisällään pitää. ;) Kyynelkanavat on ollu siis koetuksella vähän väliä. Etenkin, kun se henkilö tarinan takana, se ihminen, istuu siinä sylissä ja höpöttää swahiliksi jotain mitä en ymmärrä. Hymyn ja naurun kuitenkin ymmärrämme toisistamme. Ja ”Harakka huttua keittää” –leikin :) On hienoa saada sellainen palkinto minkä tästä työstä saa. Suukkoja ja hymyjä on sadellut monen kuukauden edestä. Voiko näitä jotenkin varastoida? Ainakin sydämeensä. <3 Sitä ei voi sanoin kuvailla millaista on auttaa elämän alussa olevaa ihmistä, joka on täysin erilaisista lähtökohdista... Itse tulen ydinperheestä. Aina on ollut koti ja turva. Paikka jonne voi mennä, ja ihmisiä joiden puoleen kääntyä hädän hetkellä. Nämä pienet ovat saattaneet löytyä esim. tyhjästä talosta, bussista tai vessasta. Eikä vanhemmista ole mitään tietoa. Istuskelin tässä hiljakkoin sylissäni ihan pienen pieni, mutrusuinen nyytti. Ehkä viikon ikäinen. Katsoin sen pienen ihmisen unista yninää ja mietin, miten kukaan voi sellaisen hylätä. Sydän oli ihan mykkyrällä. Ja silmänurkkia alkoi kirveltää. Kolikolla on kuitenkin aina kaksi puolta. Mikä mahtaa olla äidin tarina? Onko kyseessä nuori koulutiellä oleva tyttö, joka on tullut raskaaksi vaikkapa raiskauksen seurauksena? Nämä puolet tarinoista jää usein kuulematta… Mutta lasten tarinoita pääsette sitten lukemaan yhdistyksen nettisivuilta, jotka saadaan avattua ensi vuoden alkupuolella. Herkimmille suosittelen nessupakettia sopivasti lähietäisyydelle. Siis äiti, myös sulle! :)

Joseph

Tämä lelu on antanut uskomattoman paljon iloa ja lohtua.

Moses

Hanna and Joseph

Sylissä on usein ruuhkaa :)


Sharon antaa kasvohierontaa

Brenda tuumailee... "Mahtaisinko vielä mahtua tuonne Moseksen ja Gracen väliin?"

Erilaista työergonomiaa :)

Kaksi asiaa mitkä on monen tytön sängyssä. Raamattu ja nalle.



"No name" Uusin tulokas.

Simon

Mahtuisiko sun koko omaisuus tuohon laatikkoon? Tunnen yhden ihmisen kotopuolessa, joka EHKÄ voisi sovittaa omaisuutensa tuohon... 


Näin kevennyksenä voisin kertoa myös lyhyesti eilisestä. Eilen nimittäin vetisteltiin sekä kilisteltiin Tuijan (tällä erää) viimeisen Kenia-illan kunniaksi. Kenia myös vietti eilen itsenäisyyspäiväänsä, jo viidettäkymmenettään, joten oli kaksi hyvää syytä käydä juhlahumuissa. Mukava ilta, mukavia (ja vähän epämukaviakin) ihmisiä... Puoli kolmelta oltiin kuin Kumman kaa - Ellu ja Anne tienposkessa laulamassa kädet ilmassa. :D Mutta kun tiedossa oli, että maansuru tulee... Ja tänään sitä sitten vietettiin. Sen vuoksi taivaskin puhkesi (jälleen kerran) kyyneliin mun seuraksi. Ensin itkettiin Mograssa. Sitten kotona. Vetistelin ihan huolella Afrikkasiskoni paluuta Pohjolaan. Oon kerta kaikkiaan surkea hyvästien kanssa ja nämä oli jo toiset viikon sisään... Meillä vaan on ollu niin mieletöntä täällä yhdessä! Ja kuinka paljon neljässä viikossa voi oppia uutta toisesta ihmisestä, kun jakaa vaatteiden, vessan ja suihkun lisäksi ajatuksiaan maailmasta, elämästä, perheistä (niistä niin monituisista) ja tietenkin Afrikasta. Me tullaan tekemään vielä paljon yhdessä :) Niin huviretkiä, mehuhetkiä, kuin myös ihan silkkaa työtä, joka vaatii sitkeyttä ja lujaa tahtoa. Ja onneksi meitä Asante -yhdistyksen naisia ei ookaan valettu tinasta, vaan lujasta raudasta. :) Mutta vaikka raudanlujia ollaankin, niin silti jokaisen naisen silmänurkka oli kosteana, kun portin pielessä halailtiin ja siskolle hyvästiksi heiluteltiin.

Siihen sai Simon vielä kerran nukahtaa.

Vielä ajatus perheistä... ja perhesuhteista joita on niin monenlaisia. Mogran muksuilla on vain toisensa ja työntekijät. Itse saan olla siinä onnekkaassa asemassa, että ydinperheeni lisäksi minulla on perhe täällä. Yksi ISO ja erittäin tärkeä perhe koostuu myös joukosta läheisiä ystäviä. Jotka täälläkin kulkee sydämessä mukana. Jos jotain koulutuksestani muistan niin sen, että perhe koostuu niistä ihmisistä, jotka ihminen KOKEE omaksi perheekseen. Ja tuon lauseen allekirjoitan koko sydämestäni!

-elsa-

2 kommenttia:

  1. <3 <3

    Tutunnäkönen paita Tuijalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilemättä ;) PS: Kun kirjoitin perheistä, niin mietin silloin myös sua ja meidän keskusteluja. <3

      Poista