tiistai 18. helmikuuta 2014

Weekend in Brussels

Ystävänpäivä. Kello 5:00, Nairobi. Ja olo mitä epätodellisin. Lento saapuisi Brysselin kentälle klo 17:45, mutta ajatus oli kaukainen silmäluomien vielä painaessa tuhottoman paljon. Eikä puhuta niistä silmäpusseista sitten ollenkaan. Lähes yhdeksän tunnin lennolla pelastus oli kaks penkkiä henkilökohtaiseen käyttööni, joten tein kaikkeni että sain hieman torkuttua. Jonkin asteinen kooma tuli saavutettuakin, kunnes aloin palella epäilyttävästi. Kokovartalolihassärky (onko tämmöstä sanaa olemas?), päänsärky ja vilutus(/vitutus) kahdesta viltistä huolimatta. Panadolit ei paljoa pierassu, vaan palelin lähes koko loppumatkan. Amsterdam-Brussels väli oli 50 minuuttia kidutusta. Brysselin kentältä pääsin ihan asiallisesti ulos (hyvä minä!) ja blondi pääsi junalla oikealle asemallekin (tuplasti hyvä minä!). Mua hieman huvitti kun tajusin, että niin... Ei se Brysselin juna-asema olekaan ihan samaa kokoluokkaa kuin Seinäjoella. Uloskäyntejä ja kerroksia oli enemmän kuin yksi. Maalaistyttö metropolissa. :D Olin kohtaamispaikalla ensimmäisenä, mutta piankos sinne saapui Laura (Martsun ystävä) ja muutaman puhelimen välityksellä annetun ohjeen jälkeen Martsukin saatiin paikan päälle :) Sääshokin kourissa mentiin Lauran kämpille metrolla/bussilla ja vetäydyin antisosiaalisena viltin alle värjöttelemään. Yliannostus lääkkeitä, kuuma keitto ja tyttöjen jutut kuitenkin sai mut vielä sen verran tolpilleen, että istuin iltapalapöydän ääreen. Alankomaamme vahvistus Despina saapui muutaman tunnin kuluttua, joten nyt oli poppoo kasassa. Mä sanoin kuitenkin hyvää yötä ja oikaisin vapisevan kroppani patjalle neule ja tuplapeitot päälläni. 

Aamu valkeni jo aurinkoisempana. Hidas aamupala (banaanipannukakkuja Nutellalla ja espressoa...pannutolkulla tietenkin) ja sitten lähikauppailua. Eikä sovi unohtaa VOHVELEITA, jotka on ko. kaupungissa kuuluisia! Lisäksi Bryssel on arkkitehtuurillisesti UPEA. Värikkäitä taloja, kauniita parvekkeita ja yksityiskohtia! Olisin viihtynyt erittäin hyvin kameran kanssa pienillä kujilla hyviä kuvakulmia metsästellen. Joitain napsuja tuli otettuakin, mutta nälkä jäi! Mulla on nyt jotain henkilökohtaisia ongelmia tuon kamerani kanssa.... Mietinpä vain miksi kaupunkikuvaus on niin vaikeaa? Miksi mun suhde mun kameraan on tällä hetkellä niin huono? Oon vähän laiskana ja otan vaan hätäseen räpsyn ja that's it. Ei jaksa panostaa.
Kunnon housewife tälläytyy lähikauppaankin.

Ekat vohvelit

Rakastavaisten vohvelit? ;)

Ihan perus katukuvaa...

"Anna määkin tuun!!"

Since 1993 <3

Martsu, Despina ja Laura


No on joka lähtöön... Eikä kaikki oo niin kauniitakaan :D



Housewife Laura teki lounaan ja apetettiin kaikessa rauhassa viinilasillisen (yksikössä?) kera. Käytiin kahvilassa kaljalla (hyvä suomalaiset) ennen kuin suunnistettiin illan hämärtyessä turisteilemaan. =) Kuva kauniista kaupungista jäi vallan suppeaksi. Taivas nimittäin aukes ja vettä tuli ku... noh, paljon!! Ehdittiin kastua, mutta muutaman kuvankin sain :) Vetäydyttiin kuitenkin kotiin mikä oli ihan hyvä idea. Aloin taas palella niin, että makasin kahden peiton alla neule päällä. Uskon, että lääkitys ja Batman byysat kuitenkin pelasti. Aikani paleltuani pystyin taas sosialisoitumaan jonkin aikaa. Käytiin syvällisiä keskusteluja Martsun kanssa tieteistä, geenimuunnellusta ravinnosta ja rokotteista, mutta lopulta annettiin unelle ylivalta ja maailmantuskaa potien paineltiin pehkuihin.

Kunnon housewife Laura teki meille pöperöt...

...mutta Despinallakin oli näpit pelissä ;)


Illan jo hämärtyessä...


Taustalla Grand Placella sijaitseva torni. Asiasta myöhemmin lisempää jahka ens kerralla ei sataisi...

Noin 5 minuuttia ennen sadetta.

Brysselin kuuluisin nähtävyys; Manneken-Pis!! Mutta MIKSI?

Tyyppi on 50 cm korkee, mut komee kaari sillä on... :D
Vaikka viluttaa, niin aina yks kalja menee... ;)
Sunnuntaiaamun valjetessa otettiin Martsun kanssa suuntima asemalle ja puksuteltiin Kölniin. Mulla oli hieman karvas maku suussa viikonlopusta... Miksi aina silloin pitää olla kipeänä kun on jotain kivaa luvassa? Kauniin kaupungin tutkiminen jäi ihan minimiin, mutta onneksi on vielä toiset 24h ko. kaupungissa edessä. :) Kölnissä mun lääkitys osui sen verran hyvin kohdilleen, että lähdettiin vielä oikomaan jalkoja. Kaktus kurkussa, mutta kuume selätettynä suoritimme noin 8km:n päivämarssin. Lisälämpöjä haettiin vielä Kanada-Suomi jääkiekkomatsista, jonka aikana seurassamme ollut kanadalainenkin oppi varmasti tietyt suomenkielen perusteet. ;) Ja muutaman murresanan. :) 
Martsu ihastelee katutaidetta Kölnissä. 
Tällainen oli siis alkusysäys kahden viikon Euroopan matkalleni :) Näyttäisi siltä että kuumeilu on ohi, flunssa selätetty ja sääshokkikin jo helpottaa. Kunhan sain lämpimät hanskat! :) Ylihuomenna aamutuimaan maalaistyttö lähtee taas metropoliin. Suunnitelmissa on turisteilla, mutta myös aiheuttaa katastrofi keittiössä. ;)

-elsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti